Sikkens_Banner

Sikkens

Sikkens

Sikkens is onderdeel van Nederlands erfgoed en begon haar geschiedenis in 1792 in Groningen toen Wiert Willems Sikkens begon met het produceren en verkopen van lakken. Tegenwoordig is Sikkens een internationaal erkend merk dat dankzij de passie voor alleen de beste kwaliteit, kleuren en innovatie haar klanten bedient in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. 

Sikkens & AVM

Toen onze Willem Schilder in 1987 voor zichzelf begon en zijn telefoon aansloot, ging die direct over. Het was Sikkens aan de lijn. Sinds die tijd is de telefoon niet meer stil blijven staan en mailen en appen we, en is die intensieve samenwerking een blijvend feit. Sinds die tijd hebben we iedere ontwikkeling van het bedrijf doorleefd en samen prachtige creaties gemaakt. Groteske beursstands ontwikkeld, prachtige lampen, in de redactie gezeten van Bouwbulletin – het blad voor vormgeving en architectuur met Sikkens in de hoofdrol -, concepten ontwikkeld, campagnes uitgerold en nog veel meer. Wat een rijkdom om zo nauw en vol vertrouwen met een klant te mogen samenwerken. Al bijna 40 jaar.

225 jaar - alles bij elkaar

Prestigieuze projecten en kleurcodering

Sikkens is er voor de vakman, luistert naar de vakman en bedient daarmee de mensen thuis. Prestigieuze projecten zijn hier onderdeel van, waarbij het Rijksmuseum wel een voltreffer was. Kleuren ontwikkelen die de muren van het Rijksmuseum sieren en waarop Neerlands trots nog beter tot zijn recht komt. Binnen dit project was voor ons de onder meer de samenwerking met Sikkens om die kleuren te vertalen in het communicatiemateriaal zodat de schilder en de klant zien wat ze thuis op de muur krijgen. De campagneslogan ‘Van muren vol meesters tot meesterlijke muren thuis’ werd zo tot in ieder detail waargemaakt.

Samen met Sikkens in ontwikkeling

De denktank van Sikkens staat niet stil, zeker niet als het gaat om duurzame productontwikkeling. De Sikkens Signature, staat onder ieder contract en staat voor duurzaam zaken doen met een groene stempel. Of dit nu zit in het recyclen van verf en deze hergebruiken of het verder optimaliseren van verf op waterbasis. Minder belasting voor het milieu en ook nog eens een zeer snelle droogtijd. Iedere duurzame onderstreping of productontwikkeling die wij ondersteunen in beeld, video, script, geluid, digitaal en print materiaal staat als creatie op zichzelf, maar staat samen voor een continu besef van innovatie met een duurzame footprint.

Sikkens Center, een franchiseformule die Nederland kleur geeft

Zonder de fysieke winkel, waar de bak koffie wordt gedronken, kennis wordt gedeeld en iedereen een plek heeft om even op adem te komen, zou het merk Sikkens niet zo sterk staan. Door de jaren heen is het aantal Sikkens Centers verder gegroeid en staat er een stevige franchiseonderneming. Communicatie naar de klanten staat centraal, de koffietafel, maar ook de winkel met al het winkelmateriaal moet aanspreken, kwaliteit onderstrepen en een warm welkom zijn. De knipoog mag zeker niet ontbreken. 

Sikkens:
Verf
Category:
Date: